Lav flere varianter af risotto

07 February 2019 Tina Høy

editorial

Har du smagt risotto? Det er ikke så mange år siden, at det kun var nogle danskere, der kendte retten. I dag kan man få det på mange restauranter, og vi er også begyndt at lave det selv. Det kræver ikke mange ingredienser eller komplicerede processer, men lidt tålmodighed, da det er vigtigt, der bliver rørt i gryden i et stykke tid.

Retten er italiensk, og da danskerne er glade for italiensk mad, har mange taget risotto til sig. Italienerne spiser den ofte som forret, men også som hovedret. Hvis du elsker risotto, er det en ret, der sagtens kan stå alene, og den mætter godt. 

Mange varianter af risotto

Hvis du ikke har prøvet at lave risotto selv, er det måske bedst at prøve med den simple risotto. Hvis du har været i køkkenet og lave den flere gange eller vil lave en anden type, end den du har smagt på restauranter, er der flere muligheder. 

På dk-kogebogen.dk kan du finde adskillige opskrifter – med karakterer fra brugerne – på risotto. Måske er du ikke til en kødfri version, eller du elsker måske bare parmasan. Du kan lave nogle af følgende varianter:

Pølserisotto
Kalkunstrimler i risotto
Baconrisotto
Risotto med kylling (stegeso eller kyllingerisotto)
Risotto al salto
Grønsagsrisotto
Risotto med oksekød
Røget lakserisotto

Risotto al salto

Den ret, der får den bedste karakter fra brugerne, er Risotto al salto. Du sauterer løg med ris og smør samt opvarmer bouillon. Der tilsættes hvidvin, og når den er let indkogt, skal du tilsætte lidt bouillon, men kun så risene er dækket. Du skal røre jævnligt i 15-20 min. og kun tilsætte bouillon, når risene er ved at løbe tør for væde. Den cremede risotto smages til med salt og peber og stilles til side i en time. Herefter varmer du olie op i en teflonpande og smelter smør. Den kolde risotto røres op med lidt oregano og presses i panden. Risene bliver gyldne og sprede og vendes (al salto). Ved hjælp af en tallerken vendes risene rundt, så de bages på begge sider. Server med parmasan. 

 

More articles