Sidehængte vinduer kan du spotte langt de fleste steder

17 October 2021 Anders Lundtang Hansen

Lad os starte et helt andet sted og sige, at du skal forestille dig et svensk træhus, hvilken farve har det så?

Der er stor sandsynlighed for, at det er rødt i dit hoved, for det er også den farve, som man ser de fleste af den slags traditionelle svenske huse være i, og det er også den fremstilling, som man mest ser de huse portrætteret i.

Hvis du så skal tænke på et klassisk vindue, som faktisk er mere internationalt, end man lige tror, hvad er det så for et vindue, du tænker på?

Du har måske ikke et navn for det, men vi tør næsten godt satse på, at det er sidehængte vinduer, som der er i hovedet på os.

Tror du os ikke? så se lige det her link: https://klarvinduer.dk/vinduer/sidehaengte-vinduer

Det er den slags vinduer, som man kalder sidehængte vinduer, og det vidste du måske ikke, men vi er ret sikre på, at det er den slags vinduer, som du har set mest i dit liv.

Sidehængte vinduer findes mange steder i Danmark

Der er en stor chance for, at du nok er vokset op i et hus med den slags vinduer, og måske bor du endda i sådan et hus med den slags vinduer lige nu – og ellers har du måske gjort det før.

For det er en klassisk måde at fremstille vinduer på, og de passer i mange typer af hjem, så du kan faktisk spotte dem mange steder i Danmark.

Det er lige meget, om det er i rige eller fattige kvarterer; ved havet, inde i landet, i sommerhuse, store villaer eller små huse.

Du kan selv prøve at tjekke efter det næste gang, du tager en tur rundt i landet og se, hvor mange af den slags vinduer som du kan få øje på.

More articles