Skal du have et lånebevis?

16 august 2022 Camilla Sørensen

editorial

Når du søger et lån, vil du ofte blive bedt om at fremlægge et lånebevis. Hvad er en låneattest? Er det det samme som et boligkøbsbevis?

Et lånebevis er et dokument, der beskriver og giver tilsagn om et lån. Et lånedokument kan bruges til private lån mellem venner og familiemedlemmer eller som et dokument til boligkøb.

Men hvornår skal du bruge et lånedokument? Og hvad er forskellen mellem et lånedokument, et boligkøbsbevis og et gældsbrev?

Vi tager et kig på det hele neden for.

lånebevis

Forstå begreberne

Et lånebevis, også kendt som et boligkøbsbevis, er et dokument, der beviser, at du er blevet godkendt til et lån. Banker og andre finansielle institutioner vil bede om at se dette bevis, når du ansøger om et lån. Certifikatet vil angive det beløb, du er berettiget til at låne, samt rentesatsen og tilbagebetalingsbetingelserne.

Et gældsbrev er et dokument, der beskriver vilkårene for et lån. Dette dokument angiver det lånte beløb, rentesatsen og hvornår lånet skal tilbagebetales.

Så hvad er forskellen på et lånebevis og et gældsbrev? Et lånebevis beviser blot, at du er blevet godkendt til et lån, mens et gældsbrev beskriver vilkårene for selve lånet.

Lån mellem venner og bekendte

Hvis du optager et privat lån mellem venner eller familiemedlemmer, har du måske ikke brug for et formelt gældsbrev. Det er dog altid bedst at udarbejde en form for aftale, så alle er enige om tilbagebetalingsbetingelser og rentesatser. På den måde opstår der ingen misforståelser senere hen.

Har du brug for et lånebevis?

Har du så brug for et lånebevis? Hvis du ansøger om et lån hos en bank eller et andet pengeinstitut, så ja – de kræver bevis for, at du er blevet godkendt til et lån.

Men hvis du optager et privat lån mellem venner eller familiemedlemmer, har du måske ikke brug for et formelt lånebevis – ikke nødvendigvis.

Flere Nyheder