Slip kreativiteten løs i et hobbyrum

31 december 2020 Astrid Pedersen

Elsker du at sy, og syr du gerne og tit tøj til dig selv og andre? Så kan du med fordel indrette et hobbyrum i et af husets ledige rum, hvis du er så heldig at det er forsynet med et sådant.

Hvad er formålet med et hobbyrum?

Måske synes du det virker overflødigt at afsætte et helt rum i huset til at dyrke en bestemt hobby. Hvis du har lyst til at sy sætter du bare symaskinen frem – og så kan den komme på plads i skabet eller i kælderen når du er færdig.

Men her skal du huske på at ikke alle hobby projekter kan overstås på et par timer. Det er rigtig irriterende konstant at skulle rydde stof og tilskærer mønstre samt nåle, sakse og måske oven i købet en gine til side for at gøre plads til aftensmaden. Og en symaskine er heller ikke helt let at flytte.

Med et hobbyrum til rådighed kan du lade tingene flyde så længe du er i gang med dit projekt – og vente med at rydde op indtil du er helt færdig. På den måde kan du få mere kontinuitet i dine aktiviteter, og måske endda en højere grad af motivation for at dyrke din hobby oftere.

Hobbyrum til børnene – når de skal være kreative

Af samme grund kan det godt betale sig at indrette et rum som er dedikeret til børnenes kreative udfoldelser. Det er vigtigt for børn at lære at udtrykke sig gennem eksempelvis tegning eller maling, og at hengive sig til kreative sysler i længere tid ad gangen. En hobby som handler om at tegne og male eller klippe og klistre er udviklende for børnenes finmotorik såvel som for deres kognitive færdigheder. Så hvorfor ikke også berige børnene med et hyggeligt hobbyrum?

Du kan få flere tips og ideer til hobbyrum på husblog.dk.

Flere Nyheder