Sund krop, sund hud

By | 2. juni 2020

Markedet for hudpleje er uden tvivl en jungle at finde rundt i. Der er ingen tvivl om, at du vil se resultater med de rette skønhedsprodukter. Men hvad kan du egentlig selv gøre, for at holde din hud sund?

Huden er kroppens største organ. Din hud vil med årene, ligesom resten af din krop, begynde at vise tegn på aldring.

Men ligesom at du kan spise sig sund og motionere, for at holde kroppen i gang, kan du også holde din hud sund. Og det er ikke sværere, end det lyder.

Får du ikke nok søvn, eller sover du dårligt om natten, får kroppens celler ikke lov til at gendanne og reparere sig selv. Det gælder både krop og hud, der på sigt vil miste den sunde glød og ældes hurtigere. Får du ikke nok søvn, er du mere tilbøjelig til at føle dig stresset, hvilket også er ren gift for din hud.

Stresshormonet kortisol stiger når du er stresset, og det øger inflammationstilstande i huden. Det gør at du er mere tilbøjelig til, at udvikle akne og eksem. På den måde er mangel på søvn, der fører til stress, en ond cirkel.

Andre faktorer, som f.eks. usund livsstil og for meget fed mad, påvirker i den grad din hud. Sørg derfor for at give din krop den næring, den har brug for. Skru ned for fedt og sukker, og sørg desuden for at få frisk luft og dagslys. Det er godt for både krop og sind, og når du behandler din krop godt, vil det også kunne ses på din udstråling.

Det kan virke som en stor mundfuld. Spar på sukkeret, motioner, sov, hold stress på afstand osv., men i sidste ende handler det om at komme ind i en god rytme med gode vaner. Dette vil gavne hele din krop – også din hud. Læs mere om skønhed på https://modeskøn.dk/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *