Mureruddannelse og job

10 March 2022 Steffen Hansen

editorial

Hvis man gerne vil være murer, så er der god mulighed for dette, en murer kan rigtig mange ting udover at lægge mursten. Det gælder også at kunne lægge fliser, tage og lave energirigtigt byggeri.

Hvis det sådan at du overvejer at blive en murer, så for det lidt mere viden omkring uddannelsen og jobbet i artiklen her, så hvis du finder dette interessant så kan du læse med i tråden her.

Murer Aalborg

Om selve jobbet og uddannelsen

Når man er uddannet murer så har man særligt viden inden for mursten, mørtel og håndværkertraditioner inden for murerfaget. Som murer er man ofte ansat i murerfirmaer eller entreprenørfirmaer. Man kan også starte selvstændigt op, hvis det ønskes.

Som tidligere nævnt så arbejder man med fliser, tegl og mursten mest. Man bygger ydermure samt skillevægge ved at lægge mursten i bestemte mønstre i lag med mørtel i mellem. En murer foretager også overfladebehandlinger på facade og rå mure med for eksempel pufs, så det er klar til at blive malet eller belagt med fliser. Man kan for eksempel som murer, få til opgave at sætte badeværelser op eller reparere og lægge klinkegulve. Du lærer også at støbe gulve i beton eller fremstille terrazzogulve. Tage bliver typisk bygget i teglsten, man kan også få til opgave at reparere huse samt andre bygninger. 

Man lærer omkring at arbejde efter arbejdstegninger, sætte stillads op og så får man en grundlæggende forståelse for varmeisolering. Som murer kan man være specialiseret inden for forskellige områder såsom at reparere og renovere gamle mure og tage.

Kontakt en murer

Det kan være du gerne vil være en murer og allerede søger en lærerplads, sådan en aftale kan du få i hus, før du starter på uddannelsen. For at finde en murer kan du søge online på for eksempel: “murerfirma i Aalborg” og så vil du have en masse muligheder i det angivne område.

More articles