Hvorfor gå i alkoholbehandling?

11 januar 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Måske tænker du at det virker overflødigt med en alkoholbehandling. Du kan jo til en hver tid kvitte flasken hvis dit drikkeri skulle gå hen og blive et problem. Og det er det ikke – i hvert fald ikke lige nu.

Men faktisk kan du risikere at være længere ude end du selv tror. Hvis dit forbrug af alkohol er eskaleret i løbet af de seneste måneder – måske i et forløb på flere år – kan det sagtens være at du allerede sidder i saksen.

Det er meget sandsynligt at du er den sidste til at opleve problemet. Men du kan være sikker på at din omverden er opmærksom derpå – især dine nærmeste.

Hvordan kan jeg kvitte sprutten for altid?

Du bør dog ikke tage dette som en opfordring til selv at forsøge dig med afvænning. Det kan nemlig være rigtig farligt at lægge flasken på hylden fra den ene dag til den anden.

image

Hvis du igennem længere tid har drukket tæt vil din krop have vænnet sig til at have store mængder alkohol i blodet. Det betyder at du kan se frem til abstinenser som er mange gange stærkere og langt mere ubehagelige end selv de værste tømmermænd.

Alkoholabstinenser kan vare i dagevis, helt op til over en uge. Abstinens symptomerne inkluderer typisk voldsom hovedpine og kvalme, opkastninger og feber rystelser, smerter i muskler og led og i værste fald delirium med hallucinationer og selvmordstanker.

Det er derfor meget vigtigt at afrusningen foregår under overvågede forhold hvor du har adgang til sundhedsfagligt personale. Den efterfølgende behandling bør finde sted på et behandlingscenter hvor du kan indlogeres således at du fjernes fra dit vante miljø og hverdagens fristelser. På den måde bliver det nemmere for dig at bryde vanen og få dit liv på ret køl igen.

Du kan få den bedste behandling af alkoholmisbrug på Behandlingscenter Stien – læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder