Sådan tager du bedst et lån

By | 14. april 2020

Uanset hvilken form for lån du overvejer. Om det er et traditionelt banklån eller et online lån er der flere ting du bør overveje inden. Det er vigtigt at du sikre at du har råd til at betale dit lån tilbage, da det ellers kan have store konsekvenser. Både menneskelige som økonomiske. Du kan læse mere om at ansøge et lån her https://ikanobank.dk/laan

Start med at lægge et fornuftigt budget

Inden du ansøger om et lån bør du få et overblik over din økonomi. Hvad har du af indtægter og hvad har du af udgifter. Forskellen er reelt det du kan betale af på et nyt lån. Det er imidlertidig klogt ikke at lave et alt for stramt budget. Ikke alene gør det dig sårbar over for uventede omkostninger, men der er heller ikke mange mennesker, der kan trives i lang tid med aldrig at have penge til en kop kaffe med vennerne. Hvis du har flere lån, kan du forsøge at låne så du kan betale dem ud. Ofte er det billigere at have et stort lån end mange små. Det vil frigive nogle midler, som du så kan bruge til at øge dit afdrag så du hurtigere får betalt dit lån af. 

Forhandl om bedre betingelser

Mange har fejlagtig alt for meget respekt, når det kommer til en bank. De glemmer at det er en forretning som alle andre og at en bankrådgiver er en sælger. Derfor er det helt legitimt at søge flere banker og høre hvad de vil tage sig betalt for et lån. Få flere tilbud og vælg det lån der er bedst. Husk også at forsøge at forhandle med banken og se om du kan få bedre betingelser. Det er ikke sikker du får noget ud af det, men det koster ikke noget at forsøge og viser om ikke andet, end at du er seriøs.