Typer af en varmepumpe

By | 1. august 2018

Hvilke varianter af en varmepumpe findes der egentlig, og hvad kan de?

Det ligger jo lidt i navnet, at en varmepumpe genererer varme, men en varmepumpe kan nu om dage faktisk meget mere end det.

Men lad os da lige indledes denne artikel med at forklare, hvordan den klassiske varmepumpe fungerer.

Det skal dog lige siges, at denne beskrivelse af en varmepumpes sammensætning skal ses som den gængse beskrivelse af princippet bag en varmepumpe og ikke som en beskrivelse af, hvordan alle varmepumper virker.
Vi vil nemlig senere kommer ind på, hvad varmepumper kan.

Du skal betragte en varmepumpe som et omvendt køleskab, for hvor køleskabet hiver energi udefra for at skabe energi til omsætning i form af kølighed i køleskabet, så trækker varmepumpen energi udefra hos omgivelser, der er koldere end de omgivelser, den skal opvarme, som kan være bygninger, private boliger, kontorer, institutioner og meget mere.

Men den klassiske varmepumpe kan du således selv regulere, hvordan temperaturen skal være dér, hvor du ønsker det.

Udviklingen i teknologien i varmepumper har gjort, at varmepumper i sig selv er blevet mere stabile og kan have mange funktioner og udformninger.

For eksempel kan moderne varmepumper også agere klimaanlæg og aircondition, som man kender det fra andre nyere anordninger såsom biler, og fjernbetjeningerne af varmepumperne har i selv selv derfor mange flere muligheder, end man er vant til.

Hvad andgår sammensætningen og funktionaliteten af varmepumper, så findes der nu om dage også varmepumper, der er konstrueret som luft til vand- og luft til luft-anordninger.

Ret så mange af de nyeste varmepumper er også skabt efter devicen, at de skal være gode for miljøet, hvorfor de er lavet som energibesparende enheder, og endvidere oplever brugerne relativt lave støj-udsendelser fra moderne varmepumper.

Knyt dig til en forhandler og bliv rådført i, hvordan du køber den bedst-egnede varmepumpe til enten private- eller erhvervssammenhænge.