Varmepumpe Hillerød – find den rette løsning

By | 1. maj 2018
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Er du træt af at bruge alt for mange penge på dyr opvarmning af dit hus eller din lejlighed – så kunne du med fordel overveje muligheden for at installere en varmepumpe. Med en varmepumpe får du miljøvenlig varme i din bolig, samtidig med, at du sparer væsentligt på din varmeregning. Især hvis du normalt varmer op ved hjælp af elpaneler eller el radiatorer.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe udnytter effektivt omgivelsernes energi til at skabe varme i dit hjem. Varmepumpe anlægget består af en fordamper indeholdende kølevæske, en kompressor, og en kondensator. Kølemidlet har et meget lavt kogepunkt, og det skal bare udsættes for den mindste smule varmepåvirkning fra omgivelserne – for eksempel jorden, luften eller vandet – førend det koger. Ved kogning fordamer kølevæsken, og så sørger kondensatoren for, at trykket stiger. Når trykket stiger, stiger temperaturen også, har vi lært i fysik – og så varmes kølemidlet op. Denne varme afgives til en kondensator, hvorpå kølemidlet vender tilbage til sit udgangspunkt i nedkølet tilstand, klar til endnu en gang at generere varme ved hjælp af omgivelserne. Varmen, som kølemidlet har afgivet, bliver videre fordelt i din bolig, enten som varm luft eller som varmt vand, som så cirkulerer i dit centralvarmesystem.

Tre forskellige typer varmepumper

Du kan vælge imellem tre forskellige typer varmepumper. Hvilken du skal vælge, afhænger af din boligsituation. Bor du i hus, og har du over 450 kvm have til rådighed, kan du med fordel vælge et såkaldt jordvarme anlæg – eller jord til vand, som dette system også kendes. Her består anlægget af en lang slange, som graves ned i jorden eller i en sø. Du skal bruge en tilladelse fra kommunen, førend du kan få lov at nedlægge rør til jordvarme. Og det er også den type jordvarme, som er dyrest i etablerings omkostninger. Men med jordvarme får du så den mest effektive opvarmning – og dit jordvarme anlæg har hurtigt tjent sig selv ind igen.

Har du ikke en kæmpe have eller en sø, men er du stadig i besiddelse af et centralvarme anlæg, kan du i stedet investere i en luft til vand varmepumpe. Luft til vand løsningen er knap så effektiv som et jordvarme anlæg, selv om den fungerer efter samme principper, blot optager den energien fra luft i stedet for vand eller jord. Og så fylder den knap så meget som et jordvarme anlæg.

Du kan læse meget mere om de forskellige typer varmepumper på http://www.gramenergi.dk/varmepumpe-hilleroed/